Noże – minimalnie niezbędne będą nam przynajmniej 3: mały do obierania jarzyn, z cienkim i długim ostrzem, większy z szerokim ostrzem. Warto na nie wydać większe pieniądze – jednak jeśli trafisz na rzeczywiście godziwe i ładnie układające się w dłoni, nie pożałujesz sprawunku i będziesz używać ich przez długie lata.

Potrzebne ci będą te rzeczy, rondle.
Spodobał Ci taki tekst? To super, sprawdź stronę (https://hempplant.pl/cbg-co-to-i-dla-kogo-dzialanie-dawkowanie-wszystko-co-warto-wiedziec/) pod tym adresem. Przeczytasz tam większą ilość informacji na zbliżony temat.
Jakiś garnek większy, jeden średni, 2 rondle rozmaitej wielkości. Wybierz garnki i rondle w taki sposób, by można było zamiennie użyć pokryw. Dwie patelki różnej wielkości, do duszenia i smażenia, do smażenia nie jest konieczna pokrywka, aczkolwiek może się przydać siateczka zabezpieczająca przed pryskaniem tłuszczu. Durszlak do makaronu przydaje się też do mycia warzyw oraz do odsączania ich po ugotowaniu. Cedzaki z metalu nierdzewnego mogą być też używane do duszenia na parze.
W każdej kuchni przeznaczenie znajdą także: tartka, łyżka cedzakowa, drewniane łyżki różnej wielkości, dzbanek z podziałką, lejek, otwieracz do konserw, czajnik z olkusza i ekspres do kawusi, wyciskarka do cytryn.