Ciemne babeczki – z jakiego powodu warto je przygotować?

Duża liczba przekąsek jest dobrych, ale wówczas zazwyczaj nie są dobre dla osób, które mają zamiar dbać. Na przykład tradycyjne muffiny są w stanie wyraźnie zaokrąglić sylwetkę. A że są bardzo smaczne, to trudno przestać je pochłaniać. Na paru gryzach właściwie nie sposób skończyć.

muffiny

Autor: Lisa
Źródło: http://www.flickr.com

Z pomocą na szczęście przychodzą podobne wypieki w nieco odmienionej wersji. To właśnie tego rodzaju muffiny są sposobem na dużo bardziej zdrową przekąskę. Jakie jeszcze zalety mają razowe muffiny? Dlaczego warto je wykonać?. Jak wspomnieliśmy, muffiny razowe są mniej tuczące od wersji standardowej. Bez wyrzutów sumienia możesz sobie pozwolić na pochłonięcie dwóch czy trzech babeczek, nie obawiając się o to, że efekty przekąski zobaczysz w „boczkach”. Ponadto muffiny warto udekorować pyszny otrębami.

Otręby to często stosowany element zdrowego jadłospisu. Są nie tylko niskokaloryczne, ale również oczyszczają układ pokarmowy i dostarczają wielu cennych minerałów i witamin. Kolejna mocna strona babeczek to fakt, że da się za ich pomocą porządnie najeść. To sprawia, ze razowe muffiny są doskonałą przekąską na przykład w trakcie pracy.

Jeśli interesują Cię opisane w tym artykule kwestie i chcesz przeczytać większą ilość informacji na taki temat – wejdź tu rysunek techniczny szkolenie!

Możesz w mig się posilić i zyskać siły na następne godziny. Jednak tak samo świetnie sprawdzają się jako dodatek na spotkanie ze znajomymi.

muffiny

Autor: Personal Creations
Źródło: http://www.flickr.com

Co więcej babeczki w wersji razowej są łatwe do przyrządzenia. Jesteś w stanie je zrobić w wolne popołudnie i cieszyć się ich walorami podczas wieczornego wypoczynku. To dobry pomysł także dlatego, że muffiny szczególnie dobrze smakują wówczas, kiedy są jeszcze ciepłe i wilgotne. Mogą mieć też płynne wnętrze, które sprawia, że ich spożywanie to prawdziwa kulinarna ekstaza. Możesz być pewna, że cudowne muffiny zasmakują wszystkim, którzy tylko będą mieli to szczęście, by ich skosztować.