Wykorzystaj mięso z zupy aby skomponować przepyszny tradycyjny posiłek dla swoich krewnych!

Każdej pani domu zależy by jej bliscy chodzili najedzeni i szczęśliwi, czytając przepisy na dania główne wybiera te, które będą odpowiadać wszystkim domownikom. Królem wśród potraw, które wszystkim odpowiadają są krokiety z mięsem, tak ochoczo podawane na masie rodzinnych okolicznościach.

naleśnik

Autor: Heather
Źródło: http://www.flickr.com
Przygotuj przepyszne krokiety z mięsem w których rozkochają się Twoi bliscy

Jeśli zostało Ci się mięso z gotowania zupy i nie masz pomysłu jak je spożytkować, przyrządzenie z niego krokietów będzie idealnym rozwiązaniem w tej okoliczności! Wymagane produkty to: mięso drobiowe i kiszona kapusta potrzebne do farszu, następnie 0,5 l mleka, pół litra niegazowanej wody, 2 jajka, 400 g mąki pszennej, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, sól, olej – na ciasto. Dodatkowo do późniejszego oblepienia naleśników będą konieczne 2 jaja i bułka tarta. Sprawdź krokiety z mięsem.

Sposób przyrządzenia

krokiet

Autor: Martin Cooper
Źródło: http://www.flickr.com

Zaczynając od farszu: gotowe mięso należy posiekać – można do tego celu wykorzystać robota kuchennego bądź uczynić to własnoręcznie. Kolejnie pora na kapustę kiszoną – należy ją gotować do czasu gdy stanie się mięciutka. W porze gotowania powinno się doprawić ją liściem laurowym i zielem angielskim, które po zakończeniu gotowania trzeba z niej wyciągnąć.

Gdy uznasz, że przydatne okazałyby się podobne treści na prezentowany temat, to kliknij ten link i przeczytaj również inne wiadomości.

Kiedy już się ugotuje odcedzamy wodę i odstawiamy do ochłodzenia. W między czasie kroimy cebulę i obsmażamy. Wszystko łączymy i przyprawiamy solą i pieprzem. Mamy gotowy farsz, pora na placki. Mleko, wodę, jajka, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy. Mocno nagrzewamy patelnię i staramy się zrobić cienkie naleśniki. Gdy mamy już nadzienie jak i naleśniki, pora na połączenie ich w jedno. Na rozłożony naleśnik umieszczamy nadzienie układając go wyłącznie górną część naleśnika, delikatnie zwijamy po czym zawijamy krawędzie naleśnika, tak by farsz nie wydostało się, kiedy mamy już zabezpieczone boki możemy zwinąć naszego krokieta do końca.Następnie maczamy krokiety w jajku i bułce tartej i umieszczamy na gazie. Przysmażamy je wedle własnych upodobań – na złociście albo mocniej przypiekamy co da barwę brązowy. Krokiety z mięsem nie istnieją bez barszczu czerwonego, przyrządź więc barszcz, który będzie idealnym dopełnieniem przyrządzonego dania. Barszcz możemy stworzyć samemu lub skorzystać z kupnych zupek. Teraz zostaje już jedynie zasiąść z rodziną przy stole i cieszyć się jedzeniem!