Radzimy jakie opakowania do gastronomii warto kupić

Opakowania na pizze można podzielić na główne 2 typy. Najczęściej spotykane u nas są kartony kwadratowe oraz w kształcie trapezu. Te pierwsze cechują się tym, że posiadają podwójne ścianki oraz mocną tekturę.

Takie właściwości gwarantują solidności a także niezawodności. Jak wiemy nie wszystkie kartony dobrze tolerują włożenie ciepłej pizzy. Specjalistyczne opakowania w tej branży muszą radzić sobie z wyższymi temperaturami. Oprócz tego klasyczne opakowanie na pizze ma za zasadnicze zadanie dodatkowo utrzymywać jej ciepło przez znaczny czas.

pizza

Podobne zastosowania posiadają specjalne opakowania trapezowe. Właściwie nie sposób znaleźć jakieś duże różnice. Głównie chodzi o estetykę. Na obu typach popularne jest dodawanie nadruków, które mają za zadani efektywne zareklamowanie danej pizzerii. Do ich zamieszczania trzeba użyć profesjonalnych metod. Nadruki tworzone są głównie takimi technikami jak: offset, flexo a także sito. One zdają się być najbardziej właściwe. Niezmiernie podobną charakterystykę mają opakowania do cateringu.

W dzisiejszej dobie szalejącej konkurencji, opakowania te mogą być elementem, który przeważy o tym, że potencjalny klient wybierze właśnie tą firmę, która troszczy się o to, by jej wyroby miały odpowiednią oprawę, wyróżniającą się poczuciem estetyki. Opakowania do cateringu przeznaczone są do różnych ciast jak i potraw. Przykładowo opakowania na torty wykonane są przeważnie w mocnego papieru.

To zagadnienie jest dla Ciebie interesujące? To zobacz również podobne wpisy, mające równie wciągające dane na omawiany temat.

Opakowanie takie nie jest klejone, a składane na specjalne zaczepy. Dzięki temu rozwiązaniu jest ono proste a zarazem ekskluzywne. Jest to praktyczny wariant, który sprawia, że nasze opakowanie jest komfortowe i stabilne.

Opakowania stworzone z litego kartonu na ogół mają rączkę, która dodaje dobrego smaku. Opakowania cateringowe tego gatunku używane są do cateringu przy eleganckich imprezach. Kolejnym wariantem jest opakowanie piętrowe, które jest zdecydowanie bardziej nastawione na zagwarantowanie naszym potrawom lub ciastom maksymalnego bezpieczeństwa podczas transportu z jednego miejsca w drugie.

Więcej: